Vloerverwarming biedt de meest comfortabele manier van verwarmen. Door de gelijkmatige warmtestraling vanuit de gehele vloeroppervlakte wordt een zeer egale warmtespreiding gecreëerd. De vloertemperatuur zal snel een aangename waarde bereiken. Daarnaast kunt u met vloerverwarming geld besparen op energiekosten.  

Is mijn vloer geschikt voor vloerverwarming?

Voor iedere vloerafwerking is vloerverwarming geschikt. Vloerverwarming passen wij overal toe. Of u nu kiest voor natuursteen, parketvloer, hout, tapijt of laminaat. Het is allemaal mogelijk bij Hoefnagel. 

Voordelen van vloerverwarming: 

  • Optimaal comfort 
  • Onderhoudsvrij 
  • Hygiënisch 
  • Duurzaam
  • Energiebesparend 

Vloerverwarming op bouwstaalmatten aangesloten op CV 

Binden op bouwstaalmatten is de meest gebruikte methode voor het leggen van vloerverwarming. Deze methode wordt toegepast bij een grote verbouwing of nieuwbouw.

Ingeslepen vloerverwarming aangesloten op CV 

In de dekvloer wordt met een speciaal ontworpen slijpmachine, stofvrij, een strak sleuvenpatroon geslepen, waarin de vloerverwarmingsbuizen worden aangebracht. Omdat het inslijpen met behulp van industriediamant gebeurt, kan het op 99% van alle type dekvloeren toegepast worden. Een extra opbouwlaag van 5 tot 6 cm, of het verwijderen van de bestaande dekvloer wordt daarmee overbodig. 

Elektrische vloerverwarming

Dit systeem is ontwikkeld om over een bestaande tegelvloer of op een reeds aangebrachte afwerkvloer toch nog vloerverwarming te kunnen installeren. De mat is ca. 4 mm dun en kan in een lijmlaag meegenomen worden zonder dat slopen en uitfrezen nodig is. De mat komt vrijwel direct onder de oppervlakte te liggen. Dit verhoogt de opwarmsnelheid van de vloer wat het systeem tevens geschikt maakt voor ruimtes met een niet permanente bezettingsgraad zoals badkamers, hobbyruimtes, recreatie etc. 

Planning Sloop- en breekwerk Installatie Elektra Metsel- en stucwerk Montage
Hoefnagel tegels, keukens, sanitair
Hoefnagel tegels, keukens, sanitair